Se freaca untul cu vanilia si coaja de lamaie (lime) pana la o consistenta cremoasa. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul treptat si se bat
Se freaca untul cu vanilia si coaja de lamaie (lime) pana la o consistenta cremoasa.
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul treptat si se bate in continuare.
Se adauga untul frecat peste albusuri si se incorporeaza usor.
Se adauga si faina amestecata cu praful de copt si cernuta si se amesteca din nou usor.
Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt sau margarina + faina si se coace la foc mediu pana la testul cu scobitoarea.
se lasa sa se raceasca.
Se pune zaharul peste albus si se amesteca energic cu o lingura de lemn
Se adauga coaja de lime (lamaie).
Apoi zeama de la lime (lamaie).
Se pune glazura peste prajitura.
Se portioneaza prajitura si se lasa sa intre glazura printre bucatile formate. Se lasa sa absoarba blatul glazura, apoi se seveste.
Pofta buna!
Reteta Prajitura din albusuri (fina si racoroasa) a fost propusa de claudia-andi pe forum culinar.ro
Alte retete cu lamaie gasiti aici:
Tarta cu lamaie,
Prajitura cu biscuiti, lamaie si nuca,
Chec cu lamaie
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post