Prajitura desteapta

Prajitura desteapta este o reteta delicioasa pentru care aveti nevoie d eurmatoarele ingrediente:oua, margarina, faina, lapte si zahar.

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua proaspete
  • 300 g zahar
  • 250 g margarina (sau unt daca nu folosesti margarina)
  • 225 g faina
  • 1 litru lapte caldut
  • 2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

Margarina sau untul topesti la microunde sau la foc mic si lasi la racit, separi albusurile de galbenusuri.
Intr-un castron mai mare, pui galbenusurile si peste ele pui zaharul si zaharul vanilat, amesteci bine bine pana se incorporeaza toate si isi dubleaza volumul. Torni margarina (sau untul) topit/a si racit/a, amesteci din nou bine de tot pana obtii o compozitie omogena. Adaugi faina cernuta, pana obtii un aluat consistent.
Torni incet si cu grija laptele caldut amestecand incontinuu,pana obtii o compozitie mai subtire decat cea pentru clatite, albusurile le bati cu un praf de sare si le incorporezi usor in acest aluat.
Obtii o compozitie cam ca o smantana, o torni in tava unsa cu unt si tapetata cu faina exact asa cum este.
O dai la cuptorul incins cam 45-50 de minute.
Foarte important este ca in timpul coptului sa NU deschizi deloc usa cuptorului! Abia dupa cele 45 de minute poti deschide. Daca pe deasupra arata ca un pandispan si se tine de marginile tavii, atunci e gata, daca nu, o mai lasi un pic la copt. Imediat ce o scoti din cuptor, ea se va lasa un pic, asa si trebuie. O lasi sa se raceasca complet, dupa care o mai dai la frigider pentru cel putin o ora.


Se serveste rece.
Alte retete recomandate:

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema de vanilie, ciocolata si jeleu de visine

Desert prajitura cu crema de vanilie, ciocolata si jeleu de visine
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala