Pentru prajitura delicioasa cu fructe se amesteca uleiul, zaharul, ouale, sucul de rosii, bicarbonatul de sodiu, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie.
Pentru prajitura delicioasa cu fructe se amesteca uleiul, zaharul, ouale, sucul de rosii, bicarbonatul de sodiu, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie, pana se topesc cristalele de zahar. Se adauga faina, se framinta bine, se lasa in repaus cca 15 minute si se intind foi subtiri, pudrand cu faina. Se introduc in cuptor pe o tava pudrata cu faina la temperatura moderata cca 4 5 minute. Astfel pregatite foile, se lasa la racit.
Crema de prajitura se pregateste in felul urmator: se fierbe laptele cu zahar si gris, pana cand acesta se ingroasa si se fierbe bine. Se da la o parte de pe foc, se adauga untul, se omogenizeaza compozitia. Se lasa la racit, se adauga zeama de lamaie si portocala si se amesteca bine. Foile se umplu astfel: o foaie, un strat de crema din gris, o foaie, un strat de crema din gris, fructe din compot, o foaie, gem in strat subtire, o foaie si apoi gem in strat subtire presarat cu nuca de cocos razuita. Dupa preferinta, se poate face mai inalta, respectand alternarea: foaie, crema de gris, se lasa la rece cca 12 ore, dupa care se portioneaza conform dorintei.
Este o prajitura rapida, foarte gustoasa, foarte hranitoare, foarte racoroasa si se afla in pe primul loc in topul preferintelor mele.
Pentru aceasta prajitura delicioasa cu fructe ar fi foarte bine sa alegeti un gem de capsuni, caise, piersici, prune, afine.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post