Prajitura delicioasa cu fructe

Pentru prajitura delicioasa cu fructe se amesteca uleiul, zaharul, ouale, sucul de rosii, bicarbonatul de sodiu, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foi:
  • ulei - 6 linguri
  • zahar - 6 linguri
  • oua - 2 bucati
  • suc de rosii - 6 linguri
  • faina - 400 g
  • bicarbonat de sodiu - un varf de lingurita
  • gem de capsuni
  • caise
  • piersici
  • prune sau afine - 400 g
  • bicarbonat de amoniu - un varf de lingurita
  • Crema:
  • unt - 100 g
  • gris - 125 g
  • lapte - 500 ml
  • zahar - 100 g
  • zeama de la 1 lamaie
  • zeama de la 1 portocala
  • fructe din compot 500 g (mere
  • pere
  • prune
  • etc.)

Mod de preparare

Pentru prajitura delicioasa cu fructe se amesteca uleiul, zaharul, ouale, sucul de rosii, bicarbonatul de sodiu, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie, pana se topesc cristalele de zahar. Se adauga faina, se framinta bine, se lasa in repaus cca 15 minute si se intind foi subtiri, pudrand cu faina. Se introduc in cuptor pe o tava pudrata cu faina la temperatura moderata cca 4   5 minute. Astfel pregatite foile, se lasa la racit.

Crema de prajitura se pregateste in felul urmator: se fierbe laptele cu zahar si gris, pana cand acesta se ingroasa si se fierbe bine. Se da la o parte de pe foc, se adauga untul, se omogenizeaza compozitia. Se lasa la racit, se adauga zeama de lamaie si portocala si se amesteca bine. Foile se umplu astfel: o foaie, un strat de crema din gris, o foaie, un strat de crema din gris, fructe din compot, o foaie, gem in strat subtire, o foaie si apoi gem in strat subtire presarat cu nuca de cocos razuita. Dupa preferinta, se poate face mai inalta, respectand alternarea: foaie, crema de gris, se lasa la rece cca 12 ore, dupa care se portioneaza conform dorintei.

Este o prajitura rapida, foarte gustoasa, foarte hranitoare, foarte racoroasa si se afla in pe primul loc in topul preferintelor mele.

Pentru aceasta prajitura delicioasa cu fructe ar fi foarte bine sa alegeti un gem de capsuni, caise, piersici, prune, afine.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura de vara

Mi-am facut de lucru si am prestat o prajitura,chiar daca nu sunt la mine-n bucatarie.....

Prajitura de vara
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide