Prajitura cu visine si ciocolata este o reteta de prajitura potrivita pentru orice moment festiv sau sarbatoare. Visinele se completeaza perfect cu ciocolata, intr-un rezultat care te va face sa mai ceri o felie :).
Galbenusurile se mixeaza cu un varf de sare si cu untul topit si racit, iar albusurile se bat spuma. Dupa ce s-au intarit, se adauga zaharul, se mixeaza din nou, dupa care se adauga galbenusurile, migdalele macinate, praful de copt, zaharul vanilat, faina si cacao. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava de prajitura (nu cea a cuptorului) tapetata cu hartie cerata si se baga in cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea.
Zaharul, galbenusurile si laptele se pun impreuna la foc mic, amestecand mereu. Se lasa la racit dupa care se adauga untul la temperatura camerei. Se adauga coniacul si caca amestecand usor. Ciocolata se topeste la baie de aburi. Jumatate o pastram pentru decor, in jumatate inmuiem visinele.
Blatul de ciocolata se taie pe lungime, se insiropeaza cu visinata, se aseaza visinele apoi crema, se repeta operatiunea depinzand de cate straturi doriti. Se apasa usor dupa care se da la frigider. Se decoreaza dupa bunul plac cu cacao, zahar pudra sau visine.
Prajitura cu visine si ciocolata se potriveste pe orice masa de sarbatoare.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post