Prajitura cu capsuni este asa cum ii spune si numele delicioasa! Este o prajitura cu fructe simplu de preparat, dar aspectuoasa si aromata.
1. Se prepara blatul din 5 albusuri batute spuma cu un praf de sare si zaharul, apoi se adauga galbenusurile amestecate cu lingura de ulei. Se incorporeaza faina si apoi se toarna aluatul intr-o tava in care am pus hartie pentru copt. Se coaxce cca. 20 minute la foc potrivit, in cuptorul preincalzit.
Blatul rece se taie in doua jumatati.
2. Capsunile spalate si scurse bine (se opresc 10 capsuni cu tot cu codite care se vor taia in jumatati si se folosesc la decor) se maruntesc apoi se pun la fiert cu 200 g de zahar, timp de 5 minute, la foc potrivit pana se topeste zaharul. Se scurg fructele de sirop si se lasa sa se raceasca.
3. Se monteaza prajitura in forma reglabila asezand prima parte de blat apoi se insiropeaza usor cu jumatate din siropul ramas de la fructele fierte apoi se toarna crema care o preparam mixand smantana cu branzica si zaharul pudra apoi adaugand si gelatina hidratata in apa rece apoi topita la bain marin. Se presara capsunile fierte si scurse pe toata suprafata cremei, se acopera cu cea de a 2-a parte de blat care se presara usor cu mana apoi se insiropeaza cu restul siropului ramas.
Se da la rece cel putin 2 ore (cel mai bine de seara pana a 2 a zi) apoi se taie in bucati mai mici, patrate sau romburi, se decoreaza cu frisca proaspata si jumatati de capsuni.
Pofta buna!
Produsul ales este;
http://shabbychicshop.ro/lavanda-easy-life/109-set-cesti-de-cafea-cu-farfurie-2-buc-lavanda-easy-life.html
Prajitura delicioasa cu capsuni se serveste rece.
reteta romaneasca La mulți ani dragi români! De ziua națională a României am pregătit aceste fursecuri cu...
Desert fursecuri cu model traditionalIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala