Prajitura delicioasa cu cacao

Pentru prajitura delicioasa cu cacao, aluatul se face din oua, o cana de zahar, o lingura de coaja de portocala rasa.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • o cana de zahar
  • o lingura de coaja de portocala rasa
  • 150 ml ulei
  • 200 ml iaurt
  • sare
  • vanilie
  • 2 cani cu varf de faina si
  • un praf de amoniac
  • coniac sau rom
  • crema de cacao:
  • 300 g unt
  • 350 g zahar
  • 4 linguri de cacao si
  • 100 ml de cafea lichida.

Mod de preparare

Pentru prajitura delicioasa cu cacao, se bat ouale cu zaharul, timp de cinci minute, cu mixerul, se adauga uleiul, iaurtul, mirodeniile, amoniacul si, la urma, faina. Se coace in tava tapetata cu ulei si faina. Dupa ce s-a racit, se taie in doua, se insiropeaza cu coniac sau cu rom si se adauga o crema de cacao facuta din: 300 g unt, 350 g zahar, 4 linguri de cacao si 100 ml de cafea lichida. Cafeaua se pune la fiert cu zaharul, pana se leaga bine. O luam de pe foc, adaugam cacao si la urma untul, frecand bine pana ce crema devine pufoasa.


Umplem blatul si deasupra tapetam bine cu nuca macinata si prajitura delicioasa cu cacao se poate servi.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors