Prajitura de visine cu bezea

Prajitura de visine cu bezea este delicioasa, cu aroma acrisoara de visine si cu bezea crocanta.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ngrediente:
  • pentru blat:
  • 300-400 g faina
  • 150 g margarina
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • pentru umplutura de visine
  • 150 g zahar
  • 500 g visine
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 150 g zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare

Pentru prajitura de visine cu bezea se amesteca faina cu praful de copt, margarina moale, zaharul, esenta de vanilie si galbenusurile pana se obtine un aluat omogen, elastic care se da la frigider pentru 30 de minute. Se intinde aluatul intr-o tava si se da la cuptor pentru 30 minute.
Visinele se curata de samburi, se amesteca cu 150 g zahar si se lasa deoparte 30 minute. Se pun la foc mic cat sa se topeasca gelatina si se da deoparte. Dupa ce s-a racit putin, se intinde putin compozitia de visine peste blatul copt.
Pentru bezea, se bat albusurile spuma tare cu zaharul si zeama de lamaie si cu un pos se pune peste prajitura. Se mai da la cuptor pentru inca 10-15 minute, cat sa se rumeneasca bezeaua.


Prajitura de visine cu bezea se serveste dupa ce s-a racit.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de spanac, cu carnati

Mie imi place foarte mult spanacul si aceasta este reteta pe care eu o prepar de foarte mult timp. Imi place si asa gol,...

Mancare de spanac, cu carnati
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide