Prajitura de post cu gem

Prajitura de post cu gem este foarte gustoasa. Pentru prepararea ei aveti nevoie de zahar, faina, nuci, arome, cacao si margarina.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri gem
  • 1 cana de apa
  • 1 lingura de bicarbonat
  • faina cat cuprinde
  • cateva nuci
  • arome
  • Pentru glazura:
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura apa
  • 80 gr margarina vegetala

Mod de preparare

Prajitura de post cu gem este foarte gustoasa si simplu de preparat. Mai intai se bate zaharul cu apa, uleiul, gemul si aromele cu mixerul. Se adauga nucile tocate, bicarbonatul stins si faina cat cuprinde. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava unsa cu ulei, care se introduce apoi in cuptor, unde se tine intre 20 si 25 de minute. Pentru glazura se pun pe foc 2 linguri de cacao cu 2 linguri de zahar si o lingura de apa, iar cand incepe sa fiarba se pune margarina si se amesteca rapid. Glazura se toarna peste prajitura fierbinte.


Se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete de prajituri de post recomandate:

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Am pregatit o omleta delicioasa cu leguma mea preferata dovlecelul. Pentru a reduce timpul am ras dovlecelul de seara si l-am...

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala