Prajitura de post cu crema de portocale

Daca tot suntem in perioada postului, meritam un desert absolut delicios, cu multe portocale. Prajitura de post cu crema de portocale este o reteta culinara de exceptie, o prajitura delicioasa si usoara.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 1 cana (200 ml) zahar pudra
  • 1 cana nuci macinate
  • 1/2 cana ulei
  • 3 linguri cu varf de cacao
  • 2 cani faina
  • 1 cana apa
  • 1 lingurita amoniac
  • cateva picaturi zeama de lamaie
  • 1 borcan de gem (cca. 360 g).
  • Crema:
  • 500 ml suc proaspat de portocale
  • 500ml suc din comert de portocale si fara acid
  • 2 plicuri praf de budinca de vanilie
  • sau si mai aromat
  • din capsuni
  • 3 linguri amidon
  • 7
  • 8 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • coaja rasa de la 2 portocale si de la 1 lamaie
  • 500ml frisca lichida vegetala Hulala cu un pliculet de intaritor
  • 2 portocale taiate bucatele mici si o cescuta de fructe de padure congelate.

Mod de preparare

Avem nevoie de doua blaturi. Blaturile sant de fapt dupa reteta de negresa de post. Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Intr-un castron mai mare, se amesteca toate ingredientele, tinand cont ca amoniacul se stinge cu cele cateva picaturi zeama de lamaie si abia apoi se toarna in compozitie. Se amesteca bine cu mixerul pana se omogenizeaza (nu dureaza mai mult de 2 minute). Se toarna in tava si se da la cuptor pentru 30 minute. Se controleaza cu scobitoarea si cand este uscata este gata foaia. Cat se coace prima foaie se pregateste cea de-a doua si se coace la fel. Se lasa sa se raceasca ambele foi.

In acest timp se pregateste crema.

Crema:

Sucul din comert se da in clocot cu coaja de lamaie si cea de portocala, se acopera si se lasa 5-10 min, apoi se strecoara. Apoi se pregateste sucul proaspat: e nevoie de 8.9 portocale potrivite ca marime, mai mult de 1 kg. Se amesteca cu sucul proaspat, cu zaharul, amidonul si praful de budinca si se amesteca la bain-mariee pana se ingroasa.Cat se racoreste budinca, pregatim frisca. Adica o dam la robotel si o ajutam sa se intareasca mai bine si cu pliculetul de intaritor. Apoi le omogenizam.

In tava in care am copt foile asamblam prajitura.

Eu intai am taiat cu cutitul marginile mai subtiri si mai tari de la foaie, unde a fost cazul. Am pus o foaie, apoi o parte din crema si apoi fructele. Si apoi si restul de crema si a doua foaie. Inainte de aplica glazura eu am pensulat ceva suculet ramas de la fructele pe care le-am pus in crema pe foia de deasupra . Apoi am apelat la glazura din comert. Adica doua plicuri, de ciocolata, compozitia lor e de post. Si conform instructiunilor am amestecat praful celor doua plicuri cu cateva lingurite de apa rece pana am obtinut o pasta cremoasa pe care am intins-o cu lingura peste prajitura. Apoi am dat-o la frigider pana a doua zi. A iesit o prajitura superba si aratoasa.


Reteta Prajitura de post cu crema de portocale a fost propusa de cris31 Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors