Prajitura de portocale cu citrice

Prajitura de portocale cu citrice se prepara incredibil de usor, are blatul insiropat si fructe proaspete sau din compot. Este o prajitura ce se potriveste foarte bine anotimpului rece.

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 125 g zahar pudra
  • zeama de la o portocala
  • 3-4 linguri apa
  • 5 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 125 g nuci
  • 1/2 lingura faina.
  • Topping:
  • 100g zahar pudra
  • zeama de la 1/2 portocala si 1/2 lamaie
  • putina apa
  • felii de portocala
  • dulceata de portocale

Mod de preparare

Blatul:

Se fierbe zaharul cu apa calda si zeama de la o portocala de marime mijlocie, pana se leaga ca un serbet. Se toarna compozitia intr-un castron si cand este calda, se freaca pana isi schimba culoarea. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi nucile sau migdalele macinate, coaja rasa de portocala, faina si albusurile spuma. Se coace in forma de tort sau chec unsa cu unt.

Topping:

Zaharul se pune la caramelizat. Dupa ce are culoarea frumoasa aurie, se stinge cu 4 linguri de apa amestecate cu sucul de citrice. Dupa ce s-a dizolvat tot zaharul caramelizat se adauga dulceata de portocale, se da focul la mic si se mai amesteca 3-4 minute, pana se incheaga ca un sos.

Feliile de portocala se aseaza deasupra blatului, iar deasupra se toarna sosul.


Prajitura de portocale cu citrice se poate servi imediat.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de visine

Desert tort cu jeleu de visine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide