Prajitura de portocale cu citrice se prepara incredibil de usor, are blatul insiropat si fructe proaspete sau din compot. Este o prajitura ce se potriveste foarte bine anotimpului rece.
Blatul:
Se fierbe zaharul cu apa calda si zeama de la o portocala de marime mijlocie, pana se leaga ca un serbet. Se toarna compozitia intr-un castron si cand este calda, se freaca pana isi schimba culoarea. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi nucile sau migdalele macinate, coaja rasa de portocala, faina si albusurile spuma. Se coace in forma de tort sau chec unsa cu unt.
Topping:
Zaharul se pune la caramelizat. Dupa ce are culoarea frumoasa aurie, se stinge cu 4 linguri de apa amestecate cu sucul de citrice. Dupa ce s-a dizolvat tot zaharul caramelizat se adauga dulceata de portocale, se da focul la mic si se mai amesteca 3-4 minute, pana se incheaga ca un sos.
Feliile de portocala se aseaza deasupra blatului, iar deasupra se toarna sosul.
Prajitura de portocale cu citrice se poate servi imediat.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post