Prajitura de gris cu fructe aduce putin la gust cu grisul cu lapte, insa se simte foate bine definit gustul de fructe, care te face sa repeti aceasta reteta de cate ori ai ocazia.
Eu am folosit piersici din compot, dar merge foarte si cu cirese, mere din compot, ananas, visine, dupa gustul fiecaruia.
Cuptorul il porniti la 175°C.
Se pune pe foc 500ml lapte, 100gr zahar si 2 plicuri zahar vanilat. Se ia de pe foc si se adauga circa 150gr gris apoi se lasa sa stea 5 minute dupa care se adauga 60gr unt. Se adauga 100gr nuca/alune/migdale (ce aveti) macinata, coaja rasa de la o lamaie si la sfarsit adaugati 3 galbenusuri. Cele 3 albusuri ramase se bat spuma si se adauga la gris. Ungeti cu unt o forma de copt si turnati compozitia apoi presarati cu fructe. Se coace circa 30-45 minute la 175°C, dar mai bine va uitati la ea intre timp sa nu se arda.
Prajitura de gris cu fructe se poate servi calda, cu o cupa de inghetata de vanilie pe deasupra sau rece, cu zahar vanilat pudrat pe toata suprafata.
Reteta de prajitura de gris cu fructe a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Bianca-21.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post