Prajitura de Craciun cu ciocolata

Intr-un ibric, pus in bain-marie, se topesc ciocolata si untul. Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul. Cand amestecu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat: 125 gr ciocolata
  • 125 gr unt
  • 4 oua
  • 125 gr zahar
  • 75 gr faina
  • 75 gr alune
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema: 150 gr unt
  • 1 lingura cafea solubila
  • 1 lingura apa
  • 2 albusuri
  • 100 gr zahar tos
  • Pentru ornat: 50 gr migdale

Mod de preparare

Intr-un ibric, pus in bain-marie, se topesc ciocolata si untul. Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul. Cand amestecul s-a albit, se adauga ciocolata si untul topite, faina, praful de copt si migdalele rasnite. Intr-un castron, se bat albusurile spuma tare si se incorporeara usor in crema. Se imbraca in pergament o forma si se toarna compozitia. Se coace la foc potrivit o ora. Cand este gata, prajitura se rastoarna pe un gratar si se lasa la racit. Se prepara crema. Intr-un vas se amesteca cu apa calda cafeaua, se freaca pana se dizolva si apoi se pun 25 gr unt. Se amesteca pana se topeste untul. Intr-un vas tinut pe albusuri se bat 2 albusuri cu zaharul tos pana devin lucioase, apoi se toarna peste ele cafeaua si se amesteca. Intr-un alt vas se freaca untul pana devine cremos si se incorporeaza apoi, incet-incet in albusuri. Crema obtinuta se pastreaza la rece. Se scoate prajitura din cuptor, se lasa la racit si apoi se taie in 3 foi. Se ung foile cu doua treimi din crema. Cu crema ramasa se imbraca prajitura. Se decoreaza cu migdale taiate fin si se tine o noapte la frigider, inainte de a servi.


Alte retete de dulciuri: Prajitura cu foi si crema caramel Prajitura cu visine Prajitura alba ca zapada

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide