Prajitura de Craciun este o negresa delicioasa, frageda si pufoasa, decorata cu capsuni si frisca asemeni caciulii Mosului. Este o prajitura delicioasa ce va fi cu siguranta apreciata de cei mici si va arata minunat pe masa ta de Craciun.
Amestecam ingredientele uscate (faina cu praful de copt, zaharul si cacao), apoi turnam treptat laptele si cafeaua, si margarina topita impreuna cu ciocolata, amestecand continuu. Va rezulta o compozitie lichida.
Tapetam o forma (20/30cm) cu ulei si faina si coacem blatul la foc mic pentru 40-50 minute. Lasam sa se raceasca complet in tava.
Scobim capsunile in interior, le umplem cu frisca si le asezam pe fiecare bucata de negresa. Decoram in jur cu frisca, asa cum are si Mos Craciun caciula rosie :) si ii facem un motz in varf :).
Putem presara cacao deasupra pentru un efect vizual deosebit, sau cafea ness cu zahar pudra.
Prajitura de Craciun se taie patrate si se serveste pe masa de Craciun.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post