Prajitura de Craciun

Prajitura de Craciun este o negresa delicioasa, frageda si pufoasa, decorata cu capsuni si frisca asemeni caciulii Mosului. Este o prajitura delicioasa ce va fi cu siguranta apreciata de cei mici si va arata minunat pe masa ta de Craciun.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 250 g zahar
  • 70 g cacao
  • 400 ml lapte
  • 50ml cafea racita
  • 50 ml ulei sau margarina (topita)
  • 1 plic praf de copt
  • 100g ciocolata amaruie topita
  • frisca si capsuni pentru decor

Mod de preparare

Amestecam ingredientele uscate (faina cu praful de copt, zaharul si cacao), apoi turnam treptat laptele si cafeaua, si margarina topita impreuna cu ciocolata, amestecand continuu. Va rezulta o compozitie lichida.

Tapetam o forma (20/30cm) cu ulei si faina si coacem blatul la foc mic pentru 40-50 minute. Lasam sa se raceasca complet in tava.

Scobim capsunile in interior, le umplem cu frisca si le asezam pe fiecare bucata de negresa. Decoram in jur cu frisca, asa cum are si Mos Craciun caciula rosie :) si ii facem un motz in varf :).

Putem presara cacao deasupra pentru un efect vizual deosebit, sau cafea ness cu zahar pudra.


Prajitura de Craciun se taie patrate si se serveste pe masa de Craciun.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors