Red velvet cake sau prajitura de catifea rosie este o reteta de prajitura spectaculoasa. Este o prajitura cu cocos si ciocolata perfecta pentru orice sarbatoare sau ocazie festiva.
Am incins cuptorul la 175 C, faina, cacaoa si sarea le-am amestecat intr-un bol si am pus bolul deoparte. Intr-un alt bol am mixat bine de tot zaharul cu untul pana am obtinut o crema pufoasa, apoi am adaugat ouale pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare.
Am adaugat apoi o parte din amestecul de faina, cacao si sare si am mixat din nou, am amestecat laptele batut cu colorantul alimentar, am alternat amestecul de lapte batut si cel de faina cu cacao pana s-au incorporat toate perfect.
La sfarsit de tot am stins bicarbonatul de sodiu cu otetul si l-am adaugat peste compozitie.
Compozitia obtinut-o am turnat-o intr-o tava patrata tapetata cu unt si faina (a mea a avut 26x26). Blatul se coace in 30 de minute. Dupa ce s-a copt, l-am lasat sa se raceasca complet si apoi l-am dat la congelator ca sa se taie mai usor.
Pentru crema:
intr-un bol am amestecat crema de branza si mascarpone impreuna cu zaharul vanilat si zaharul pudra, frisca lichida am mixat-o bine de tot pana s-a intarit si am adaugat-o amestecului de branza.
Peste prima foaie de blat am pus o jumatate din crema de branza formata, a urmat a doua foaie de blat si apoi cealalta jumatate de crema de branza.
Am intins bine crema peste blat si am presarat blatul cu nuca de cocos razuita. Am dat prajiturica la rece pentru 2 ore.
Prajitura de catifea rosie se serveste rece, felii.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post