Prajitura de castane

Se fierb castanele in lapte pina sint moi, apoi se scot si se piseaza sau se trec prin sita. Laptele sa pastreaza. Se bate zaharul cu untul si se ada

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr. castane cojite
  • 1/2 l lapte
  • 150 gr. unt
  • 180 gr. zahar
  • 6 galbanusuri
  • 60 gr. migdale pisate
  • 6 albusuri
  • unt si pesmet pentru forma
  • 150 gr. zahar pudra
  • 15 gr. cacao
  • 1-2 lingura apa fiarta
  • 1 lingura untura

Mod de preparare

Se fierb castanele in lapte pina sint moi, apoi se scot si se piseaza sau se trec prin sita. Laptele sa pastreaza.

Se bate zaharul cu untul si se adauga galbanusul, piureul de castane, migdalele si o ceasca de lapte fiert.

Se bat albusurile si se adauga cu mare grija.

Se unge o forma cu unt si pesmet si se pune coca in cuptor pentru o ora.

Se face din cacao, zahar pudra, apa si untura o glazura.


Prajitura e mai gustoasa daca se lasa 3 zile, pina se taie

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu carne tocata si legume

aluaturi de casa

Tarta cu carne tocata si legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide