Pentru prajitura de casa cu mere se amesteca apa cu sarea, margarina, otetul si faina cat cuprinde pentru a framanta un aluat potrivit de tare.
Pentru prajitura de casa cu mere se amesteca apa cu sarea, margarina, otetul si faina cat cuprinde pentru a framanta un aluat potrivit de tare. Se lasa 30 de minute la frigider.
Se curata merele de coaja si de cotoare si se taie cubulete. Se asaza intr-un castron mai mare, se pune zaharul, coaja rasa si zeama de lamaie. Se amesteca si se lasa 30 de minute. Din cand in cand, se mai amesteca in castron.
Se opreste ¼ din aluat, se unge cu unt o forma rotunda cu diametrul de 26 cm si se imbraca in aluatul ramas. Se presara pesmetul pe fundul formei si se pun merele. Din aluatul oprit se intinde o faie si se taie fasii subtiri, cu care se formeaza un “grilaj” deasupra placintei. Prajitura cu mere se introduce la cuptor pentru 45 de minute, la foc mic.
Prajitura de casa cu mere se seveste dupa ce s-a racit.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post