Prajitura de branza cu nectarine

Prajitura cu branza si nectarine este delicioasa si foarte usor de preparat. Nectarinele se gasesc mult timp pe piata asa ca poti sa pregatesti aceasta prajitura minunata.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 300 g faina de malai
  • 200 g unt sau margarina
  • 200 g zahar
  • UMPLUTURA:
  • 100 g unt sau margarina
  • 100 g zahar
  • 500 g brinza de vaci
  • 25 g faina de malai
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 600 g de nectarine
  • pere
  • rubarba
  • 2 linguri zahar.

Mod de preparare

Pentru aluat amestecam bine untul cu zaharul, apoi turnam faina de malai, amestecam in continuare pana se formeaza Streusel (firimituri de aluat, altfel de traducere nu imi vine in cap...) mai grobi. 3/4 din cantitatea rezultata o punem intr-o forma cu diametrul de 26 cm, pe care inainte am uns-o cu putin unt.

Pentru umplutura amestecam bine untul cu zaharul, adaugam branza, oul, faina de malai (25g), sarea si coaja rasa de lamaie. La sfarsit adaugam laptele.

In reteta originala este vorba de rubarba, cum nu ne place, eu am schimbat in nectarine (asa ii place si sefei...) deci am taiat nectarinele mai grob (cubulete/buc. de cite 2-3 cm), si le-am presarat cu acele 2 linguri de zahar. Le impartim uniform pe aluatul deja in forma. Peste nectarine turnam umplutura din brinza si alea, alea. Eventual nivelam putin. Iar peste umplutura impartim 1/3 din Streusel-ii (aluat) ce au ramas. La temperatura de 180°C (cuptorul preincalzit) lasati o ora pe sina din mijloc. Mie mi-a ajuns fix o ora. Lasam la racit (altfel nici nu merge...), pudram cu zahar pudra, taiem, gustam si facem cum au facut toti la mine.


La servire prajitura de branza cu nectarine se pudreaza cu zahar vanilat si se orneaza cu fructe.

Reteta Prajitura de branza cu nectarine a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu foi din bulion

Fiindca ma cuprins un dor mare de Laurici,am incercat aceasta reteta a ei,nici nu stiu ce mai pot spune,cuvinte nu prea...

Prajitura cu foi din bulion
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide