Prajitura de branza

Se amesteca primele ingrediente. Se adauga si untul si se amesteca pana la omogenizare. Se bat "bezea" albusurile cu zaharul si se adauga i

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg branza
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou
  • 100g zahar
  • 2 linguri suc lamaie
  • 200 ml lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie(*)
  • 100g coaja de lamaie sau portocala confiata (optional)
  • 100g unt moale
  • 6 albusuri
  • 100g zahar
  • Praful de budinca(cele 2 plicuri) se poate inlocui cu: 40g zahar
  • 40g amidon
  • 2 galbenusuri
  • vanilie

Mod de preparare

Se amesteca primele ingrediente. Se adauga si untul si se amesteca pana la omogenizare.

Se bat "bezea" albusurile cu zaharul si se adauga in trei etape peste amestecul de branza, amestecand cu telul de jos in sus.

Se toarna in tava tapetata si se coace 30 de minute la 200 C, apoi se scade la 170 C si se mai lasa 40-50 de minute sau pana devine aramiu la suprafata.

Se lasa sa se raceasca in tava, se taie, se pune la frigider.

Tava in care am facut este de 30X30 cm, dar cred ca merge si in format mai mic, avand in vedere ca nu mi-a iesit prea inalta.


Se pudreaza cu zahar vanilat. Reteta Prajitura de branza a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

Alte retete cu branza gasiti aici:

Prajitura cu branza dulce de vaca,

Prajitura cu branza si vanilie,

Vargabeles(Prajitura cu branza)

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors