Prajitura de branza

Se amesteca primele ingrediente. Se adauga si untul si se amesteca pana la omogenizare. Se bat "bezea" albusurile cu zaharul si se adauga i

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg branza
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou
  • 100g zahar
  • 2 linguri suc lamaie
  • 200 ml lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie(*)
  • 100g coaja de lamaie sau portocala confiata (optional)
  • 100g unt moale
  • 6 albusuri
  • 100g zahar
  • Praful de budinca(cele 2 plicuri) se poate inlocui cu: 40g zahar
  • 40g amidon
  • 2 galbenusuri
  • vanilie

Mod de preparare

Se amesteca primele ingrediente. Se adauga si untul si se amesteca pana la omogenizare.

Se bat "bezea" albusurile cu zaharul si se adauga in trei etape peste amestecul de branza, amestecand cu telul de jos in sus.

Se toarna in tava tapetata si se coace 30 de minute la 200 C, apoi se scade la 170 C si se mai lasa 40-50 de minute sau pana devine aramiu la suprafata.

Se lasa sa se raceasca in tava, se taie, se pune la frigider.

Tava in care am facut este de 30X30 cm, dar cred ca merge si in format mai mic, avand in vedere ca nu mi-a iesit prea inalta.


Se pudreaza cu zahar vanilat. Reteta Prajitura de branza a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

Alte retete cu branza gasiti aici:

Prajitura cu branza dulce de vaca,

Prajitura cu branza si vanilie,

Vargabeles(Prajitura cu branza)

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu ricotta si caise

Delicioasa, bineinteles! :) 

Prajitura cu ricotta si caise
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide