Blat: 8 albusuri se bat spuma cu 12 linguri de zahar, se adauga 100 g mac, 100g nuca de cocos si 4 linguri de faina. e coace in tava tapetata cu harti
Blat:
8 albusuri se bat spuma cu 12 linguri de zahar, se adauga 100 g mac, 100g nuca de cocos si 4 linguri de faina.
e coace in tava tapetata cu hartie de copt pana la proba scobitorii.
Se lasa sa se raceasca.
Crema:
8 galbenusuri se freaca cu 8 linguri de zahar pana se albesc, se adauga 7 linguri de lapte si 3 linguri de faina.
Se fierb pe foc mic pana se ingroasa. Cand se raceste se amesteca cu un pachet de unt frecat spuma.
Asamblare:
Crema se intinde peste blat, se aseaza un strat de biscuiti insiropati cu cafea sau cola (de obicei folosesc cola, dar ultima data au fost pentru o comanda si i-a dorit insiroparti cu cafea si mi s-a parut foarte interesanta combinatia dintre crema dulce si cafea). Deasupra se pune glazura de ciocolata si se presara cocos.
Pofta buna!
Reteta Prajitura Dalmatian a fost propusa de anielarobu pe forum culinar.ro
Alte retete de prajituri gasiti aici:
Prajitura cu caise,
Prajitura cu branza dulce de vaca,
Prajitura de vanilie rapida si buna
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post