Se pune budinca (praful) intr-o oala, se toarna cate putin din zeama de zmeura (rece) si se amesteca bine. Se procedeaza asa pana e gata sucul. Se la
Se pune budinca (praful) intr-o oala, se toarna cate putin din zeama de zmeura (rece) si se amesteca bine. Se procedeaza asa pana e gata sucul. Se lasa la fiert pana se ingroasa, amestecand intr-una. Daca mai e nevoie de zahar, adaugati. Se pune la racit intr-un castron, care se acopera cu folie.pentru a nu face budinca pojghita. Se bat albusurile. Se freaca galbenusurile cu zaharul, vanilia si coaja de portocala. Se amesteca aceste compozitii. Se adauga faina, amestecata cu amidonul si praful de copt, cate putin, amestecand usor. Ungem o tava si o tapetam cu faina, turnam compozitia si dam la cuptor la 170°C cam 30 minute. Dupa copt se lasa la racit pe un gratar. In budinca rece se adauga frisca batuta si zmeura, se amesteca usor. Blatul se taie in doua. Se umple cu crema de zmeura, se acopera si se da la rece pentru cateva ore. Inainte de a fi servit se poate pudra cu zahar pudra sau se poate stropi cu o glazura de ciocolata.
Alte deserturi delicioase
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post