Mod de preparare Se pune budinca (praful) într-o oala, se toarna cîte putin din zeama de zmeura (rece) si se amesteca bine. Se procedeaza asa pîna
Mod de preparare
Se pune budinca (praful) într-o oala, se toarna cîte putin din zeama de zmeura (rece) si se amesteca bine. Se procedeaza asa pîna e gata sucul. Se lasa la fiert pîna se îngroasa, se amesteca într-una.
Atentie
La prepararea budincii am mai adaugat 2 linguri de zahar, mi s-a parut zeama prea acrisoara...si am facut bine. Tinind cont ca frisca, eu o bat fara zahar (doar cu o vanilie..poate), crema, nu ar fi fost destul de dulce.
Dar asta, ramîne la apercierea voastra..cît de dulce doriti.
Se lasa la racit.
Se bat albusurile. Se freaca galbenusurile cu zaharul vanilia si coaja de portocala. Se amesteca aceste compozitiile. Se adauga faina, amestecata cu amidonul si praful de copt..cîte putin, amestecînd într-una.
Se unge o tava (26-28 diametru) cu margarina si se tapeteaza cu faina, se toarna blatul si se da la cuptor la 170°C cam 25-30 minute.
În budinca rece se adauga frisca batuta si zmeura. Se amesteca usor, pîna devine o crema. Blatul se taie în doua. Se umple cu crema de zmeura, se acopera si se da la rece pentru cîteva ore.
Înainte de servire se poate orna cu frisca sau cu zahar pudra.
Weekendul trecut am invitat niște prieteni pe la noi și mi-am dorit să-i surprind cu un desert delicios. M-am bucurat...
Desert tort cu ciocolata si visineIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala