Prajitura cu visine si cirese

Cu o seara inainte se scot simburii la visine si la cirese si se pun intr-un castron la frigider cu citeva linguri de zahar pudra deasupra. Se scurg

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua intregi
  • 250 de grame de zahar pudra
  • 200 de ml din sucul lasat de cirese si visine
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 400 gr de faina
  • un praf de copt

Mod de preparare

Cu o seara inainte se scot simburii la visine si la cirese si se pun intr-un castron la frigider cu citeva linguri de zahar pudra deasupra.

Se scurg visinele si ciresele si se pastreaza sucul pe care l-au lasat. Se amesteca bine cu faina.

Se bat spuma ouale cu zaharul si cind s-au albit si umflat se adauga sucul de la fructe si uleiul cite putin. Apoi se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt mestecind incet si la urma fructele amestecate cu faina (acesta este secretul pentru ca sa nu "cada" in compozitie).

Se toarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace pentru 45 de minute la 180°C.


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Papricas de pui

Papricas de pui
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala