Prajitura cu visine si ciocolata este o prajitura delicioasa de casa, aroma amaruie a ciocolatei se completeaza perfect cu cea proaspata a visinelor.
Batem ouale cu zaharul pana devine compozitia cremoasa. Adaugam faina , zaharul si praful de copt si cacao si omogenizam. Visinile fara smburi se pun cu cateva ore inainte impreuna cu cele 4 linguri de zahar pana isi lasa toata zeama.
Scurgem visinele si dam zeama deoparte. turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si presaram visinele pe toata suprafata.
Dam la cuptor la foc mic .Taiem partea de deasupra a blatului ca sa ramana drept si punem in jurul lui forma de prajituri detasabila. Insiropam.
Punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele intr-un vas si punem pe foc mestecand continuu pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca apoi adaugam gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj si amestecam bine ca sa se repartizeze uniform in compozitie. Turnam peste blat crema de ciocolata si dam la frigider.
Adaugam celalalt plic de gelatina in zeama de la visine si dupa ce crema de ciocolata s-a intarit turnam deasupra jeleul. Dam la frigider sa se intareasca.
Indepartam cu grija forma si taiem cuburi prajitura.
produs preferat: http://shabbychicshop.ro/trandafir/68-set-ceai-1-persoana-trandafir-vanilia.html
Servim prajitura cu ciocolata si visine cubulete.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post