Prajitura cu visine si budinca

Fierbe amoniacul in lapte si amesteca cu celelalte ingrediente (faina, zahar si oua). Coace 3 foi di aluatul rezultat. Freaca zaharul si margarina pa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 75 g zahar pudra
  • 110 g margarina
  • 1 ou
  • 10 g amoniac
  • 100 ml lapte
  • Pentru crema:
  • 250 g zahar
  • 400 g margarina
  • 600 ml lapte
  • 2 pachete budinca de vanilie

Mod de preparare

Fierbe amoniacul in lapte si amesteca cu celelalte ingrediente (faina, zahar si oua). Coace 3 foi di aluatul rezultat. Freaca zaharul si margarina pana obtii o spuma. Fierbe 2 pachete de budinca de vanilie in 600 ml de lapte, iar cand s-a fiert adauga putin suc de visine. Cand incepe sa se raceasca adauga 500 de grame de visine. Cand s-a racit amesteca cu margarina si umple foile. Presara foaia de sus cu zahar pudra.

Serveste calda si cu zahar pudra deasupra.

Alte retete recomandate:

Placinta cu mere

Galuste cu prune

Dulceata de gutui

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala