Prajitura cu visine si bezea

BlatulBatem bine albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu fa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 4 oua
  • 4 galbenusuri
  • o cana cu zahar
  • un praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 2 cani faina
  • 1 Kg visine
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 8 linguri cu zahar
  • 2-3 picaturi cu zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Pentru decor:
  • sirop de visine

Mod de preparare

Blatul

Batem bine albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt.

Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam compozitia si o nivelam bine.

Deasupra repartizam visinele fara samburi si scurse bine de zeama.

Dam tava la cuptor pentru 20 minute.

In acest timp pregatim bezeaua.

Batem foarte bine albusurile cu zeama de lamaie esenta si zaharul adaugat treptat.

Dupa ce au trecut cele 20 minute

scoatem tava din cuptor si punem bezeaua .

Mai coacem prajitura inca

10-15 minute pana se intareste bezeaua.

Decoram cu sirop de visine.

Siropul il putem prepara din zeama pe care si-au lasat-o visinele, amestecata cu zahar si fiarta pana se ingroasa.

Taiem prajitura rece, cu cutitul trecut mereu prin apa.


Alte prajituri simple

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide