Prajitura cu visine sau caise

Se freaca bine untul cu zaharul pina devine ca o spuma. Se pune cate un galbenus intr-un vas si se freaca bine. Se adauga faina si albusuril

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 280 gr faina
  • 280 gr unt
  • 280 gr zahar
  • 6 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • visine sau caise

Mod de preparare

Se freaca bine untul cu zaharul pina devine ca o spuma. Se pune cate un galbenus intr-un vas si se freaca bine. Se adauga faina si albusurile spuma si se amesteca coca incet. Se unge o tava mare cu unt, se toarna compozitia iar deasupra se toarna un strat de visine fara samburi sau caise, scurse de suc, puse una langa alta. Se baga tava in cuptorul incalzit si se lasa la copt, la foc mediu.


Prajitura se serveste cu zahar pudra deasupra.

Alte retete de prajituri:

Prajitura cu visine

Prajitura cu dovleac

Prajituri simple

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Duo Chocolat

Iubim ciocolata, mai mult pe cea neagra, cea alba fiind cam dulce, dar combinate sunt de mare efect. Si daca mai adaugam un...

Prajitura Duo Chocolat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide