Prajitura cu visine sau caise

Fructele se pun intr-o strecuratoare, ca sa se scurga bine sucul din ele (caisele se taie in felii groase cat degetul). Se freaca bine untul cu zaharu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 300 g zahar
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 330 g faina
  • 1 varf de cutit de amoniac alimentar
  • 1 praf de sare
  • 1 kg visine sau caise proaspete (fara samburi)

Mod de preparare

Fructele se pun intr-o strecuratoare, ca sa se scurga bine sucul din ele (caisele se taie in felii groase cat degetul). Se freaca bine untul cu zaharul, apoi cu ouale puse pe rand si cu laptele si se incorporeaza amoniacul si faina. Se toarna aluatul intr-o tava bine unsa si tapetata. Deasupra se distribuie egal fructele. Se coace in cuptorul incins, la foc moderat.
Se serveste rece, pudrata cu zahar.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu mere

Prajitura cu branza

Chec

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura de vara

Mi-am facut de lucru si am prestat o prajitura,chiar daca nu sunt la mine-n bucatarie.....

Prajitura de vara
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide