Blatul Se bat albusurile cu vanilia, pîna nu mai curg din castron. Se freaca galbenusurile cu cele 5 linguri de zahar si coaja de portocala, pîna
Blatul
Se bat albusurile cu vanilia, pîna nu mai curg din castron.
Se freaca galbenusurile cu cele 5 linguri de zahar si coaja de portocala, pîna devin aproape albe.
Se amesteca faina,cu amidonul, cacaoa si praful de copt.
Se aduga galbenusele frecate la albusurile batute, mestecînd încet. Faina se încorporeaza usor, amestecînd într-una (cu mixer-treapta cea mai mica).
Se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina o tava cu perete detasabil (26-28 cm). Se toarna amestecul si se da la cuptorul încalzit în prealabil la 170°C ca. 25-30 minute.
Se scoate din tava si se lasa la racit pe un gratar.
Crema(umplutura)
Se face o budinca de vanilie(vezi mod de preparare de pe plic). Eu nu am pus 500 lapte, cum prevedea modul de preparare de pe plic..ci am pus doar 400 ml.Se lasa budinca la racit.
Se bate frisca. Se pun visinele în budinca rece, se amesteca bine, se aduga si frisca, amestecînd usor.
Dupa ce s-a racit blatul, se taie în doua (foi),se umple cu crema de budinca, se acopera cu cealalta jumatate de blat si se decoreaza prajitura dupa plac.
Se serveste pudrata cu zahar pudra.
Weekendul trecut am invitat niște prieteni pe la noi și mi-am dorit să-i surprind cu un desert delicios. M-am bucurat...
Desert tort cu ciocolata si visineIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala