Prajitura cu visine

Daca visinile sunt proaspete, se scot samburii, se pun intr-un vas, turnandu-se deasupra 2 linguri pline cu zahar tos. Se lasa cca 1 ora. Se separa ou

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg de visine proaspete (sau 1 borcan de 400 g cu visine conservate cu aspirina si zahar)
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 7 oua
  • 8 linguri faina
  • coja de portocala sau de lamaie rasa

Mod de preparare

Daca visinile sunt proaspete, se scot samburii, se pun intr-un vas, turnandu-se deasupra 2 linguri pline cu zahar tos. Se lasa cca 1 ora. Se separa ouale de albusuri, se bat albusurile spuma cu cele 7 linguri de zahar puse pe rand. Adaugam unul cate unul galbenusurile, lingura cu lingura uleiul, coaja de portocala sau lamaie si la sfarsit faina in ploaie amestecand usor de jos in sus. Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o tava dreptunghiulara, se toarna aluatul iar deasupra se presara visinile scurse de zeama si trecute prin faina pentru a nu se lasa la fundul tavii. (sau se da tava la cuptor la foc potrivit iar dupa 4-5 minute cand prajitura s-a ridicat putin se pot presara deasupra fructele fara a le mai trece prin faina). Prajitura este gata cand s-a rumenit frumos.
Se serveste taiata in patrate si presarata cu zahar pudra vanilat. Se pot inlocui cu succes visinile cu caise sau piersici.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors