Prajitura cu visine

Visinele curatate de samburi se pun intr-un vas, cu zahar deasupra. Pentru aluat se freaca 5 galbenusuri cu zaharul si untul. Se adauga apoi albusuri

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr visine
  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr pesmet
  • 1 jumatate lingurita amoniac
  • 100 gr unt
  • 1 lingura de otet

Mod de preparare

Visinele curatate de samburi se pun intr-un vas, cu zahar deasupra. Pentru aluat se freaca 5 galbenusuri cu zaharul si untul. Se adauga apoi albusurile batute spuma tare, pesmetul, o jumatate de lingurita de amoniac stinsa cu o lingura de otet si se amesteca bine. Aluatul se toarna apoi intr-o tava tapetata cu faina. Se pune in cuptor si se lasa 5 minute, apoi se pun visinele, scurse de zeama. Se lasa apoi mai departe la copt, aproximativ 45 de minute.


Se serveste dupa ce s-a racit, taiata felii si pudrata cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Prajituri simple Prajitura snikers Tort cu piersici

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide