Prajitura cu visine

Se dizolva drojdia in lapte, iar apoi se amesteca cu faina, galbenusurile de ou, margarina si se lucreaza bine pana se obtine o masa omogena. Aluatul

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 35 dg faina
  • 4 galbenusuri de ou
  • 20 dg margarina
  • visine
  • drojdie
  • 25 dg zahar
  • 1 dl lapte

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in lapte, iar apoi se amesteca cu faina, galbenusurile de ou, margarina si se lucreaza bine pana se obtine o masa omogena. Aluatul intins in tava unsa se lasa la dospit timp de 1 ora. Intre timp se bate spuma din albusuri de ou si zahar. Spuma se pune peste aluat iar deasupra se presara visinele. Se coace la cuptor preincalzit cam 20-25 de minute.

Visinele se pot inlocui cu orice alt fruct.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu capsuni

Prajitura cu caise

Tarta cu visine

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de conopida cu lapte de cocos

O supa crema care mie mi-a placut tare mult . Cand timpul imi permite incerc sa fac ceva mai deosebit pentru masa de pranz...

Supa crema de conopida cu lapte de cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide