Prajitura cu vanilie si jeleu

Pentru prajitura cu vanilie si jeleu va trebuie unt, vanilie, zahar, praf de copt. Este un desert delicios.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 1 plic de vanilie
  • 4 oua
  • 250 g faina
  • ½ de plic de praf de copt
  • 8 linguri de suc de lamaie
  • 1 plic de praf de budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 400 ml frisca
  • 30 de biscuiti
  • 200 g zahar pudra
  • 30 de jeleuri ursuleti

Mod de preparare

Pentru prajitura cu vanilie si jeleu, frecati spuma untul cu 200 g zahar si vanilie, adaugati ouale unul cate unul, apoi treptat faina si praful de copt. Amestecati cu 6 linguri de suc de lamaie, astfel incat sa obtineti o coca mai groasa. Turnati coca intr-o tava (38x28cm) unsa cu margarina, coaceti timp de 30 de minute, la temperatura de 200 grade, apoi preparati budinca dupa indicatiile de pe pachet, adaugand 40 g zahar.
Turnati budinca fierbinte peste blat si lasati-o sa se raceasca. Bateti frisca si o adaugati peste budinca, apoi asezati deasupra biscuitii. Frecati zaharul pudra cu restul de suc de lamaie si turnati peste biscuiti. Asezati deasupra ursuletii din jeleu si puneti la rece timp de 5 ore.


Prajitura cu vanilie si jeleu se serveste rece.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Drob de pui (reteta video)

Drobul de pui este un preparat usor, pregatit din pipote, inimi si ficat de pui, foarte aromat si delicios, ideal pentru...

Drob de pui (reteta video)
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide