Prajitura cu vanilie

Se pregateste margarina, zaharul, zaharul vanilat si spuma din albusul de ou. Se adauga faina, praful de copt si se amesteca usor pa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g margarina
  • 200 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 5 oua intregi
  • 300 g faina
  • ½ plic praf de copt

Mod de preparare

Se pregateste margarina, zaharul, zaharul vanilat si spuma din albusul de ou. Se adauga faina, praful de copt si se amesteca usor pana cand pasta devine spumoasa.

Jumatate din aluat se toarna intr-o tava unsa si presarata cu faina in prealabil. In cealalta jumatate a aluatului adaugam (mixtura preparata separat):

2 linguri de cacao

putin lapte

putin zahar

Compozitia se toarna peste primul aluat, se adauga visine si se pune la copt.

Crema:

½ l lapte

1 ½ pachet de budinca de vanilie

3 linguri de zahar

150 g margarina

Budinca se prepara cat mai groasa si se lasa la racit. Margarina se amesteca cu zaharul, pana compozitia devine spumoasa si se amesteca cu budinca racita.

Crema se pune peste prajitura si se decoreaza cu ciocolata.
Alte retete recomandate:

Prajitura cu visine

Gem de caise

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert croissante cu unt si scortisoara

Ador diminetile langa o cafea proaspata...si parca ar mai merge ceva :) Voi pregati astazi rapid niste croissante cu unt si...

Desert croissante cu unt si scortisoara
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide