Prajitura cu urda

Se amesteca ingredientele pentru aluat pana se obtine o coca tare. Se imparte apoi in doua portii, una mare si una mica, care se lasa in congelator a

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • 1 margarina
  • 7 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 plic de praf de copt
  • 3 linguri de cacao
  • 1 plic de zahar vanilat
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 700 gr urda
  • 3 oua
  • 2 linguri de gris
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 200 gr zahar

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pentru aluat pana se obtine o coca tare. Se imparte apoi in doua portii, una mare si una mica, care se lasa in congelator aproximativ 2 ore. Intre timp se prepara umplutura mixand urda cu ouale, grisul, zaharul si zaharul vanilat. Aluatul mai mare se da pe razatoare, se asaza apoi intr-o tava, si se pune umplutura deasupra. Se rade si coca mai mica peste umplutura si se da tava la cuptor, pentru o ora, la foc mediu.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura televizor Lapte de pasare Prajitura snikers

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide