Tapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt preparat!
Se prepara 2 foi de prajituri din cate 2 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare, cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se freaca cu un pic de ulei apoi se incorporeaza in albusuri tari si la urma se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se tapeteaza tavile cu hartie pentru copt apoi se toarna aluaturile,se presara deasupra zahar vanilat si se da la cuptorul preincalzit,la foc mediu cate 15 minute,pana se rumenesc usor pe margini.Se desprind cu lama unui cutit de hartia de copt si se lasa sa se raceasca bine.
2.Cesca de perle de tapioca se adauga in siropul de cirese pus la fiert in momentul cand da in clocot si se amesteca incontinuu pana ce perlele de tapioca devin incolore si scade tot siropul in care fierb.Se acopera etans cu o farfuriuta si se lasa sa traga perlutele tot siropul care mai ramane.Dupa ce s-au racit se strecoara bine de siropul ce a mai ramas(daca a mai ramas) si se amesteca cu dulceata de cirese.Se amesteca bine .
3. Se aseaza in tava in care s-au copt blaturile,o foaie de blat,deasupra ei se toarna uniform amestecul de tapioca si dulceata,se pune deasupra si a 2 a foaie de blat,se preseaza usor cu mana si se da la rece 2 ore.
E de preferat sa se lase de seara pana a 2 a zi apoi se taie si se decoreaza fiecare bucata cu frisca mixata bine,pana se intareste si se decoreaza cu cirese confiate.Este o prajitura foarte racoroasa si usor de preparat.
Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post