Se amesteca untul inmuiat cu o jumatate de cana de zahar si cu doua oua intregi. Se incorporeaza si se amesteca faina si laptele si se framanta un alu
Se amesteca untul inmuiat cu o jumatate de cana de zahar si cu doua oua intregi. Se incorporeaza si se amesteca faina si laptele si se framanta un aluat care se imparte in doua parti egale. Se intind doua foi. Se unge o tava cu unt si se asaza prima foaie.
Se curata merele de coaja si li se scoate cotorul. Perele se spala si li se indeparteaza semintele, iar gutuile se spala si li se scoate partea lemnoasa. Se dau merele prin razatoare, se scurge zeama lasata si se adauga miezul de nuca macinat,o jumatate de cana de zahar, un pliculet de zahar vanilat, putina scortisoara, un praf de cuisoare macinate. Se pune acest amestec in tava si se acopera cu cea de-a doua foaie de aluat. Se introduce la cuptor, la foc potrivit. Cand este gata, se pudreaza cu zahar si se taie in romburi.
Alte retete prajituri recomandate
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
Tiramisu
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post