Prajitura cu suc de rosii

Se amesteca ingredientele pentru blat si se framanta bine. Aluatul se imparte in doua parti egale iar din prima se intinde o foaie care se pune intr-

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 12 linguri de suc de rosii
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de ulei
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • faina cat cuprinde
  • Pentru umplutura:
  • 10 mere rase
  • 4 linguri de zahar
  • scortisoara

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pentru blat si se framanta bine. Aluatul se imparte in doua parti egale iar din prima se intinde o foaie care se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se intinde deasupra umplutura preparata astfel: intr-un vas se amesteca merele cu zaharul si scortisoara, dupa care se calesc la foc slab, pana scade zeama. Dupa ce se raceste, se intinde umplutura pe prajitura si se acopera cu cealalta foaie de aluat, apoi se coace prajitura la foc potrivit.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers Tiramisu Prajituri simple

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide