Prajitura cu suc de kiwi

Se amesteca bine toate ingredientele pentru blat, cu exceptia albusurilor. Se adauga apoi albusurile batute spuma cu putina sare. Compozitia se pune i

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 galbenusuri
  • 350 gr zahar pudra
  • 15 linguri de apa calda
  • 10 linguri de ulei
  • 400 gr faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 3 linguri de cacao
  • sare
  • Pentru crema:
  • 500 gr branza de vaci
  • 5 linguri de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 100 gr stafide
  • 100 gr unt sau margarina
  • Pentru budinca:
  • 2 plicuri de budinca de vanilie
  • 700 ml suc de kiwi acidulat
  • 6-8 linguri de zahar

Mod de preparare

Se amesteca bine toate ingredientele pentru blat, cu exceptia albusurilor. Se adauga apoi albusurile batute spuma cu putina sare. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu faina si se da la cuptor, la foc potrivit. Crema se prepara din branza amestecata unt, cu zahar, zahar vanilat si stafide, dupa care se intinde peste blatul racit. Budinca de vanilie se fierbe in sucul de kiwi, folosit in loc de lapte. Se adauga zaharul, apoi se lasa la racit si se intinde peste crema.
Se serveste prajitura dupa ce s-a racit.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Tiramisu

Lapte de pasare

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide