Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu spuma si marmelada sunt necesare urmatoarele ingrediente: marmelada, unt, oua, faina, lamaie, vanilie, bicarbonat, zahar, nuci.
Se freaca untul cu trei linguri zahar pudra, se adauga galbenusurile pe rand. Se amesteca bine, se pune zeama si coaja de lamaie rasa, bicarbonatul si vanilia si se framanta cu faina. Se intinde o foaie de grosimea degetului si se aseaza in tava ; se da la cuptor la foc mic.
Cand foaia a crescut si incepe sa prinda coaja, se scoate tava din cuptor si cat se poate de repede se intinde peste ea un strat de marmelada sau dulceata, peste care se toarna albusurile batute spuma, cele 4 oua, amestecate cu 150 g zahar si cu nucile pisate. Se da din din nou la cuptor pentru a se coace.
Cand este gata, se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie bucati patrate sau dreptunghiulare.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu struguri
Prajitura cu mere si scortisoara
Prajitura cu prune, curmale si struguri
De multi ani n-au mai fost ciresele atat de mari si carnoase :X ( si nu ma refer la carnea de..."miscotei" :))) Din contra,...
Compot de cirese