Prajitura cu spuma

Se amesteca margarina cu zaharul pana devine o crema spumoasa. Se adauga galbenusurile, faina, zeama de lamaie si 2 linguri de apa. Se framanta un alu

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat: 150 gr. zahar tos
  • 150 gr. margarina
  • 300 gr. faina
  • 100 gr. zeama de lamaie
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri apa
  • Pentru spuma:4 albusuri
  • 50 g dulceata de capsune

Mod de preparare

Se amesteca margarina cu zaharul pana devine o crema spumoasa. Se adauga galbenusurile, faina, zeama de lamaie si 2 linguri de apa. Se framanta un aluat care se intinde cu sucitorul. Se aseaza intr-o tava si se coace la foc potrivit. Separat se bat albusurile spuma, la care se adauga dulceata de capsune. Se amesteca bine, apoi se intinde peste blatul copt si racit. Se introduce din nou in cuptor, inca 10 min pentru a se intari spuma. Cand este gata se taie in romburi sau in patrate.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide