Prajitura cu spuma

Blat: Se spumeaza untul cu zaharul. Se adauga galbensurile si celelalte ingrediente si se omogenizeaza. Apoi se pune faina pana ce aluatul capata cons

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat: 250 gr. unt
  • 2 linguri ulei
  • 200 gr. zahar
  • praf de copt
  • sare
  • coaja de lamaie
  • 6 galbenusuri
  • faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat putin mai moale ca cel de paine. Umplutura: gem de caise (sau altceva); 6 albusuri
  • 200 gr. nuca macinata
  • 50 gr. zahar

Mod de preparare

Blat: Se spumeaza untul cu zaharul. Se adauga galbensurile si celelalte ingrediente si se omogenizeaza. Apoi se pune faina pana ce aluatul capata consistenta. Se intinde intr-o tava si se da la cuptor 10 min. Intre timp se prepara umplutura.

Umplutura: Se bat albusurile spuma cu putina sare. Cand s-au intarit se adauga zaharul pt formarea bezelei. Apoi se adauga nucile si se amesteca uncet cu o lingura de jos in sus.

Blatul - dupa cele 10 min de stat in cuptor - se scoate si se unge cu gem. Deasupra se pune spuma si se da din nou la cuptor pentru inca aproximativ 20 min. - pana ce spuma capata o culoare aurie.


POFTA BUNA!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors