Prajitura cu smantana si pere

Laptele si untul se incalzesc usor si se dizolva inauntru drojdia. Se lasa cateva minute apoi se amesteca cu faina, zaharul, sarea, coaja si zeama de

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat:
  • 150 ml lapte
  • 60 gr. unt
  • 300 gr. faina
  • 1/2 cub drojdie(45 gr. un cub)
  • 300 gr. faina
  • putina sare
  • 75 gr. zahar
  • coaja si zeama unei lamai
  • deasupra:
  • 400g smantana acra
  • 100g iaurt simplu
  • 50ml lapte
  • 2oua
  • 40g amidon
  • 150g zahar
  • 1compot pere

Mod de preparare

Laptele si untul se incalzesc usor si se dizolva inauntru drojdia. Se lasa cateva minute apoi se amesteca cu faina, zaharul, sarea, coaja si zeama de lamaie.

Se framanta un aluat care se lasa 30 min la dospit.

Intre timp se pun perele intr-o sita sa se stoarca de zeama si se amesteca intr-un castron ingredientele pentru crema.

Se tapeteza o tava potrivit de mare cu hartie de copt si se intinde aluatul in ea. Se ridica putin marginile si se inteapa aluatul cu furculita in mai multe locuri. Se toarna deasupra amestecul de smantana si ou si se aranjeaza deasupra feliile de pere. Se coace 45 min. la 185 grade. In ultimele minute am acoperit-o cu o hartie sa nu se arda.


Rece se taie felii potrivite.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors