Prajitura cu sferturi de mere

Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu sferturi de mere sunt necesare urmatoarele ingrediente: mere, smantana, zahar, oua, faina, vanilie, unt, zahar pudra vanilat.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 mere potrivit de mari
  • curatate si taiate in sferturi
  • 1 pahar smantana crema
  • 3 linguri zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 1 praf vanilie
  • zahar pudra vanilat
  • unt si faina pentru forma.

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia, se adauga smantana si apoi treptat, in ploaie faina si se amesteca bine. La sfarsit se pun albusurile batute spuma si sferturile de mere ; se amesteca usor. Se unge o tava cu unt, se pudreaza bine cu faina si se toarna com­pozitia in tava. Se tine in cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste.


Se serveste calduta si presarata cu zahar pudra vanilat.

Alte retete recomandate:

Prajitura de post

Prajitura Kety

Prajitura cu nuca

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert negresa cu branza si cirese

O prajitura ciocolatoasa cu branza si cirese care merge perfect langa cafeaua de dimineata. "Retete de suflet"

Desert negresa cu branza si cirese
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide