Se aprinde cuptorul la 180 de grade. Se infierbanta 60 de ml de lapte si se toarna peste faina de roscove, amestecand bine. Untul se mixeaza cu zaharu
Se aprinde cuptorul la 180 de grade.
Se infierbanta 60 de ml de lapte si se toarna peste faina de roscove, amestecand bine.
Untul se mixeaza cu zaharul muscovado si zaharul vanilat pana se obtine o crema. Se adauga compozitia de faina de roscove.
Se toarna restul de lapte.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu, zeama de lamaie si mixeaza bine.
Compozitia obtinuta se pune intr-un vas captusit cu hartie de copt si se niveleaza.
Se introduce forma in cuptor si coace 15-20 de minute. Eu am tinut-o exact 17 minute pana cand proba scobitoarei mi-a demonstrat ca prajitura e gata (nu recomand sa fie uscata excesiv). Cand se racoreste putin, se rastoarna pe platou si se indeparteaza hartia de copt.
GLAZURA: ciocolata rupta in bucati se pune intr-un vas impreuna cu smantana dulce. Se aseaza intr-un alt vas cu apa care fierbe (bain-marie) si se amesteca intr-una pana la completa dizolvare a ciocolatei in smantana. Se toarna deasupra prajiturii.
Este o prajitura fina, pufoasa si foarte placut aromata.
Dupa ce se raceste complet, se serveste simpla sau alaturi de inghetata de vanilie.
Pofta buna!
Reteta Prajitura cu roscove a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post