Prajitura cu rom si visine

Framantam faina, margarina, oul, zaharul si bicarboantul de amoniu inmuiat in lapte si impartim amestecul in 2 parti, adaugam intr-o parte 2 dkg praf

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 25 dkg faina
  • 8 dkg margarina
  • 1 ou
  • 8 dkg zahar
  • Bicarbonat de amoniu inmuiat intr-un dl de lapte
  • 2 dkg praf de cacao
  • Pentru umplutura:
  • 1 pachet piscoturi
  • 25 dkg margarina
  • 25 dkg zahar pudra
  • 6 dl lapte
  • 5 linguri de faina
  • Rom
  • Visine fara samburi

Mod de preparare

Framantam faina, margarina, oul, zaharul si bicarboantul de amoniu inmuiat in lapte si impartim amestecul in 2 parti, adaugam intr-o parte 2 dkg praf de cacao. Umplutura: batem spuma margarina. Fierbem crema din lapte, faina si zaharul pudra si o racim. Turnam jumatate din crema pe foaia maro. Punem peste piscoturile inmuiate in rom. Presaram cu visine si turnam restul cremei deasupra, acoperim cu foaia galbena si glazuram cu ciocolata.
Alte retete recomandate

Prajitura cu visine

Ciocolata de casa

Tort diplomat

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala