Prajitura cu rom

Se amesteca faina cu untul si laptele, si amestecand continuu, se fierbe o crema densa. Se ia de pe foc, se adauga zaharul si zaharul vanilat, se toa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 50 g unt sau margarina
  • 50 g faina
  • 250 ml lapte
  • 3 oua
  • 3 shoturi de rom
  • 40 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 8-10 piscoturi
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Se amesteca faina cu untul si laptele, si amestecand continuu, se fierbe o crema densa. Se ia de pe foc, se adauga zaharul si zaharul vanilat, se toarna romul, si galbenusurile. La final, cu foarte mare grija, se adauga albusurile batute spuma. Jumatate din aluat se toarna intr-o tava unsa cu ulei. Peste el se asaza piscoturile, iar apoi se toarna aluatul ramas. Se coace la cuptor timp de 45 de minute.
Alte prajituri recomandate

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Chec din albusuri cu stafide

Ca la bucatarasi acasa

Chec din albusuri cu stafide
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide