Prajitura cu rom

Amesteca oul cu untura, lapte si miere. Adauga faina, zahar pudra si bicarbonat de sodiu. Framanta bine aluatul si intinde 3 foi. Coace foile pe spate

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat: 1 ou
  • 50 g untura
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri miere
  • 450 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Pentru crema: 500 ml lapte
  • 4 linguri gris
  • 150 g unt sau margarina
  • 200 g zahar pudra
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 50 ml rom
  • Pentru glazura: 2 linguri cacao
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
  • 50 g unt

Mod de preparare

Amesteca oul cu untura, lapte si miere. Adauga faina, zahar pudra si bicarbonat de sodiu. Framanta bine aluatul si intinde 3 foi. Coace foile pe spatele unei tavi, la foc mic. In timp ce se coc foile, prepara crema. Fierbe grisul in lapte, ia-l de pe foc si lasa-l sa se raceasca. Cand s-a racit amesteca-l cu zahar si rom. Unge foile racite cu aceasta crema si apasa-le putin. Unge prajitura cu glazura, pentru care amesteca cacao cu zahar si faina, fierbe-o, ia-o de pe foc si adauga untul. Cand s-a racit untul, toarn-o peste prajitura. Feliaza prajitura doar ziua urmatoare.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu caise

Prajitura cu capsuni

Prajitura cu visine

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa casei

,, Bunatati pentru Craciun "   Supa clara ce ne place cel mai mult este din coada de vita sau vitel. Daca pui...

Supa casei
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide