Prajitura cu rom

Amesteca oul cu untura, lapte si miere. Adauga faina, zahar pudra si bicarbonat de sodiu. Framanta bine aluatul si intinde 3 foi. Coace foile pe spate

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat: 1 ou
  • 50 g untura
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri miere
  • 450 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Pentru crema: 500 ml lapte
  • 4 linguri gris
  • 150 g unt sau margarina
  • 200 g zahar pudra
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 50 ml rom
  • Pentru glazura: 2 linguri cacao
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
  • 50 g unt

Mod de preparare

Amesteca oul cu untura, lapte si miere. Adauga faina, zahar pudra si bicarbonat de sodiu. Framanta bine aluatul si intinde 3 foi. Coace foile pe spatele unei tavi, la foc mic. In timp ce se coc foile, prepara crema. Fierbe grisul in lapte, ia-l de pe foc si lasa-l sa se raceasca. Cand s-a racit amesteca-l cu zahar si rom. Unge foile racite cu aceasta crema si apasa-le putin. Unge prajitura cu glazura, pentru care amesteca cacao cu zahar si faina, fierbe-o, ia-o de pe foc si adauga untul. Cand s-a racit untul, toarn-o peste prajitura. Feliaza prajitura doar ziua urmatoare.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu caise

Prajitura cu capsuni

Prajitura cu visine

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors