Prajitura cu rahat

Prajitura cu rahat este o prajitura delicioasa. Ingredientele pentru a pregati reteta sunt: drojdie, untura, smantana, sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 500 gr faina
  • 2 linguri lapte
  • 4 galbenusuri.
  • 25 gr drojdie
  • 150gr untura
  • 4 linguri smântâna
  • sare
  • 250 gr
  • nuca
  • rahat
  • Crema:
  • gem de macese
  • Crema doi:
  • 250gr nuci
  • 200gr zahar tos
  • spuma de la 4 albusuri
  •  

Mod de preparare

Prajitura cu rahat se face asa:  framantam pentru foi ingredientele si impartim aluatul in 4 parti egale. Prima foaie se aseaza in tava, se unge cu dulceata acrisoara(maciese), apoi se aseaza a doua foaie care se unge cu urmatoarea crema: 250gr nuci, 200gr zahar tos si spuma de la 4 albusuri; se aseaza compozitia pe foaie, se aseaza o alta foaie care se umple cu felii de rahat taiat subtire, colorat diferit. A patra foaie se aseaza deasupra si se lasa sa dospeasca o ora (daca nu e nuca se ung 2 foi cu marmelada si-n mijloc se pune rahat).

 


Alte prajituri recomandate

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors