Prajitura cu rabarbar

La aceasta reteta de prajitura cu rabarbar, se pot pune orice fel de fructe - capsuni, cirese, visine, caise sau prune.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aceasta este o reteta nemteasca
  • 6 galbenusuri
  • 300 g zahar
  • 4 linguri de smantana
  • 150 g iaurt
  • o cana de ulei
  • o vanilie
  • un pachet de amoniac pentru prajituri (Dr.Oetker)
  • 6 albusuri batute spuma
  • putina sare si
  • 2 ½ cani de faina.

Mod de preparare

Prima planta din an folosita la prajituri, dulceata, compot, ciorba sau sarmale este rabarbarul. I se mai spune rubarba sau reventul.
Pentru prajitura cu rabarbar se freaca 6 galbenusuri cu 300 g zahar, apoi adaugam 4 linguri de smantana, 150 g iaurt, o cana de ulei, o vanilie, un pachet de amoniac pentru prajituri (Dr. Oetker), 6 albusuri batute spuma, putina sare si 2 ½ cani de faina.
Punem in tava tapetata cu ulei si faina compozitia peste care adaugam segmente din codite de rabarbar, apoi dam la cuptor, timp de 45 de minute. Dupa ce s-a copt, pudram cu zahar si taiem sub forma de patrate sau romburi. Este o prajitura gustoasa si aspectuoasa. La aceasta reteta, se pot pune orice fel de fructe - capsuni, cirese, visine, caise sau prune.


Dupa dorinta, prajitura cu rabarbar se poate orna cu frisca.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura de vara

Mi-am facut de lucru si am prestat o prajitura,chiar daca nu sunt la mine-n bucatarie.....

Prajitura de vara
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide