Prajitura cu prune, curmale si struguri

Fructele se spala si se curata de samburi sau seminte. Se acopera apoi cu zahar, se stropesc cu rom si se lasa la rece o ora. In acest timp se taie p

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr paine
  • 100 gr unt
  • 2 linguri de rom
  • 3 oua
  • 3 linguri dulceata de fructe
  • 1 cana de lapte dulce
  • 100 gr prune coapte
  • 100 gr curmale
  • 100 gr struguri parfumati
  • 1 portocala

Mod de preparare

Fructele se spala si se curata de samburi sau seminte. Se acopera apoi cu zahar, se stropesc cu rom si se lasa la rece o ora. In acest timp se taie paine felii, se curata de coaja si se acopera cu laptele fierbinte. Se amesteca apoi cu 100 gr zahar pudra si cu untul topit. Se omogenizeaza dupa care se pun peste amestec fructele macerate. Separat se bat spuma ouale, se adauga peste amestec si se amesteca usor. Se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se asaza deasupra prajiturii felii de portocale. Se lasa prajitura la copt, aproximativ o ora.


Se serevste pudrata cu zahar, dupa ce s-a racit.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers Ciocolata de casa Placinta cu mere

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de curcan

Am facut o supa tare buna, cu cateva legume si niste carnita de curcan.

Supa de curcan
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide